Изпробва се метод за контролиране на пола при кравите

Много от новостите в селското стопанство са насочени към намаляване на усилията, които са необходими за отглеждане на животни или растения

Най-новите технологии в животновъдството вече и у нас. Експериментира се с метод, чрез който може да се определя пола на телетата преди да се родят. Фермерът Ванко Иванов, разказва пред АгроТВ за иновациите в стопанството си. 
 
Все по-достъпно е пътуването по света и все по-лесно да се заимстват изпитани практики и у нас. Много от новостите в селското стопанство са насочени към намаляване на усилията, които са необходими за отглеждане на животни или растения.
 
Ванко Иванов е успял да развие своето стопанство, благодарение на европейското подпомагане, насочено към млади фермери. Той е убеден, че новите технологии вече са необходимо изискване за конкурентно производство. Разказа ни за иновациите в своето стопанство.
 
Така производителността е максимална, животните са спокойни, а проблем с работната ръка няма. Освен с доилната техника фермерът експериментира отскоро и с един нов метод.
 
Чрез тази технология фермерите могат да контролират пола на животните според целите на производството си – ако гледат месодайни породи, ще предпочетат мъжки животни, а ако добиват мляко, ще искат повече женски. Още за стопанството на Ванко и за други интересни практики, които е внедрил успешно, ви разказваме в рубриката Новина+ по АгроТВ.
 
Автор: Камелия Карадочева
 
 
Коментари (0)
Няма коментари.

Добави коментар