1. Начало
  2. Новини
  3. Животновъдство
  4. Как да си открием селскостопански животни

Как да си открием селскостопански животни

Искаш да си купиш селскостопански животни и да основеш ново стопанство? Или вече си имаш стадо, но то трябват животни за разплод Или ремонт на стадото? Или пък искаш да разшириш развъдната си дейност с нов вид животни. Каквато и да е причината, на всеки фермер – независимо млад или опитен – рано или късно се налага да си купи селскостопански животни.

Тук на помощ идва rancho.bg – специализираният онлайн пазар за селскостопански животни. Чрез него можеш лесно да откриеш животните, които търсиш. Но как именно?

Как работи търсачката?

Първият и най-лесен вариант за търсене е да се използва търсачката. Просто напиши какво търсиш (например „крави Симентал“, „бик за разплод“, „зайци пеперуда“), и готово!

 

tarsachka

Търсачката е най-удобният инструмент за случаите, в които знаеш точно какво търсиш и не се интересуваш от никакви други животни. Недостатъкът на този метод е, че ключовите думи от запитването се сравняват със заглавията и описанията на съществуващите обяви. Това означава, че за да бъде успешно търсенето, трябва да откриеш същите думите, които продавачите са използвали, за да опишат животните, търсени от теб. Това понякога е елементарно, друг път – не чак толкова. Например, ако напишеш „зайци пеперуда“ в търсачката, няма да видиш обявата, озаглавена „чистокръвни пеперуди“ (която се отнася за зайци, но продавачът е решил, че това се подразбира и не го е упоменал). Или пък, ако си търсиш пуйки, не забравяй да провериш и за „мисирки“ и за „месирки“. Да, знаем, че последната дума е абсолютно грешна, от гледна точка на правописа. И все пак...

За породите и правописа

За правописа на породи като „българско сиво говедо“ няма особени въпроси. Що се отнася до чуждите имена обаче, нещата не стоят по същия начин. На кирилица или на латиница да напишеш породата? Ако е на кирилица, в кой вариант на транслитерация? Ето защо ако използваш търсачката, съветваме те да пробваш много различни варианти на правопис – както правилни, така и грешни. Така ще увеличиш значително възможността да откриеш наистина всичко, което се предлага. Ако пък не ти се губи време да проверяваш един по един всички варианти на изписване, можеш да пробваш друг подход при търсенето: филтриране по категории.

Какво животно търсиш?

tarsene

Ако си търсиш животни, но породата не е от значение, също можеш да филтрираш обявите по предварително зададени категории. Бутоните за филтриране се намират на началната страница на сайта, под заглавието на всеки от трите основни раздела: селскостопански животни, домашни любимци и други животни.

Основно предимство на Rancho.bg е, че сайтът е тясно специализиран в продажбата на живи селскостопански животни, но също така и, че е създаден от фермери за фермери. Това означава, че и всички категории са логични и удобни. пример, ако си търсиш теле Лимузин, спокойно можеш да филтрираш обявите от категория „Говеда“ и да разгледаш всичко, което се предлага. Е, да, ще има и обяви за крави, и за бикове, и за други породи, но няма да има обяви за кокошки или екзотични домашни любимци, както често се случва в обикновените сайтове за обяви.

На телефона или на компютъра?

Ако търсиш от телефона, можеш да използваш всичко, описано дотук. Ако обаче си на лаптоп или настолен компютър, има още един, допълнителен начин за филтриране по категории: бутонът до полето за търсене.

prodaj

Удобството е, че ако използваш този вариант, можеш да преглеждаш обявите не само по категория, но и по раздел. Например, ако си търсиш домашен любимец, но все още не си решил дали искаш куче, коте, декоративно зайче или папагал, можеш да филтрираш обявите за всички видове домашни любимци.

 

kupi

Но и филтрирането невинаги е най-подходящият начин за търсене. Ами ако просто искаш да разгледаш какво се предлага в твоя регион? Това не само е възможно, но е и доста лесно.

Как да откриеш най-близките обяви?

За целта използвай филтрирането по място. Като начало напиши името на населеното място, където се намира твоето стопанство, в полето за локация. След това, в малкото прозорче до него, напиши в какъв радиус предпочиташ да бъдат обявите? Например, ако си от Стара Загора, но имаш възможност да си докараш зайци и от Пловдив, или пък от Сливен, напиши „Стара Загора + 100“.

 

blizki obqvi

Как да транспортираш животните си?

И така, вече си открил животните, които търсиш. Но как да ги доведеш до твоето стопанство? Неотдавна публикуване подробна статия на тази тема, която можеш да прочетеш тук. Или просто да се свържеш с Rancho.bg, които предлагат лицензиран транспорт на селскостопански животни.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.