1. Начало
  2. Новини
  3. Животновъдство
  4. Легитимността на туризма с коне и имаме ли ЗаКон регламентиращ конния туризъм

Легитимността на туризма с коне и имаме ли ЗаКон регламентиращ конния туризъм

Трябва ли да се сложи ред сред морето от конни бази

Това е акцента в поредния 18 брой на „ Конете на България“, който ще се излъчи тази сряда (9 декември) от 21:00 часа по АгроТВ. Екипът на единственото предаване посветено на конете ще нищи темата с двама авторитети от конните среди -  Даниел Сираков (собственик на конна база и къща за гости и  IV-ти мандат председател на комисия по туризъм и околна среда, към Общински съвет Троян) и Владимир Павлов (Председател на Българската асоциация за конен туризъм). Трябва ли да се сложи ред сред морето от конни бази и кой трява да свърши тази нелека задача ? Достатъчно ли е само едно изречение в Закона за туризма  ( чл. 2 т.14 „Туристически обекти са  конните бази за любителска езда и маршрути за конен туризъм“ ) върху което да стъпи цялата дейност по разходките и преходи с коне. Всички ли, които предлагат този вид туризъм са наясно с рисковете и последствията от липсата на ясен регламент и застраховки или тази празнота в закона дава правото на всеки, които има кон и седло да печели от конен туризъм ?

По темата можете да се включите и вие, като споделите вашето отношение тук на тази страница.

Със забавна анкета с най-малките ездачи в конния туризъм ще се включи и стажант - репортера на предаването Ивана Николова.

Друго заглавие, което сме подготвили на вниманието на широката публика е „Конят в рекламата“. Защо и как четириногия вихрогон извъднъж се оказа търсен герой в рекламни клипове и билбордове ?  Случайно или не в година на пандемия, криейтив специалистите опряха до асоциации и визуализации в рекламите именно с животното олицетворяващо свободата. Тук своите усещания и мисли ще споделят рекламните специалисти Иво Божинов и Юлия Славов – Тонев, които освен конни хора са и участници именно в рекламни клипове с коне.

Броят не е за изпускане. Така че, не забравяйте, тази сряда 9 декември от 21:00 часа, по АгроТВ,  предаването „Конете на България“.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.