1. Начало
  2. Новини
  3. Животновъдство
  4. НОКА отваря свой център за професионално обучение

НОКА отваря свой център за професионално обучение

Първите курсове са „Хуманно отношение при отглеждане на селскостопански животни“ и „Хуманно отношение при транспорт на животни“

Център за професионално обучение разкрива Националната овцевъдна и козевъдна асоциация /НОКА/. Обучителната структура е лицензирана от Националната агенция за професионално образование и обучение и ще издава на завършилите курсисти легитимен държавен документ.

Центърът се намира на бул. „Никола Габровски“ 25А във Велико Търново и от 18 ноември 2019 г. предлага редовна и задочна форма на обучение.

Първите курсове са „Хуманно отношение при отглеждане на селскостопански животни“ и „Хуманно отношение при транспорт на животни“ и се повеждат дистанционно. Те включват теоретична част, в която се разглежда действащата в момента нормативна база и практическа част, свързана с решаване на конкретни казуси и тестове.

Всички членове на Националната овцевъдна и коозевъдна асоциация, включили се в курса, ще заплащат специална преференциална цена - 50 % от стойността на обучението, чийто размер е 100 лева.

В момента Центърът за професионално обучение към НОКА е в процедура по издаване на разрешително за превеждане на курсове за пробовземач по Модул „Мляко“.

„Нашата цел е да дадем оптимална възможност на всичките ни членове да се запознаят със специфичните изисквания, да обсъдят конкретни казуси възникнали във фермите им, както и коригиращи действия, касаещи самоконтрола в стопанствата им Фермерите, завършили тези курсове, ще получават удостоверение, което ще могат да предоставят пред ОДБХ при актуализиране броя на отглежданите от тях животни и пререгистрация като земеделски производител“, подчерта Симеон Караколев, съпредседател на НОКА.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.