1. Начало
  2. Новини
  3. Животновъдство
  4. Роботът за почистване EVO CLEANER – умното решение за всяка ферма

Роботът за почистване EVO CLEANER – умното решение за всяка ферма

Поредната свинеферма, която избра за своята биосигурност да се грижи Техноинокс Инженеринг

Един от най-големите свинекомплекси у нас, намиращ се в Сливен, внедри в производството си автоматизирания робот EVO CLEANER, предлаган у нас от Техноинокс Инженеринг.

Какви са предимствата му:

  • Почиства по всяко време на денонощието
  • Работи сам и спира, когато приключи
  • Ориентира се по предварително маркирани точки, работи на 360 градуса
  • Оборудван е с електронна система за управление, с възможност за дистанционен контрол
  • Захранва се от батерии
  • Нисък разход на вода
  • Може да бъде програмиран за всяка ферма индивидуално
  • Маркучът за водата се развива и прибира автоматично
  • Телескопичната водоструйка е снабдена с ъглов накрайник, който почиства

Въвеждането в експлоатация на автоматизирания робот EVO CLEANER пести време за измиване. Всичко става много бързо и старателно с него. На второ място той пести големи количества вода.

„За измиване на един животински бокс са необходими 1000 л вода. Процедурата за почистване трае само 25 минути. При стандартно почистване на мястото са необходими в пъти повече вода и време“, обясни Славик Раданов, мениджър продажби в Техноинокс Инженеринг.

Принципът на работа на EVO CLEANER е пресъздаване на всяко едно зададено движение чрез джойстик.

Джойстикът ни помага да обучим робота правилно да измие което и да е помещение. Върху джойстика се намират два бутона, чрез които задаваме командите - дали да се завърти надясно или наляво, дали е нужно стрелата да се отвори. Съществува и отделна опция на стрелата за ротация на 360 градуса.

Роботът има до 500 програми, които могат да съхранят информацията, която сме задали за измиване. Чрез компютър можем да зададем всеки път в коя сграда сме, кой номер е халето. Другото важно нещо е, че роботът може да работи денонощно. След това като приключи работа, застава в начално положение, откъдето е пуснат. След това роботът се измива или дезинфекцира в зависимост от това дали ще се мести в друга сграда и процесът се повтаря наново.

Резултатът от EVO CLEANER е чиста ферма, отговаряща на критериите за биосигурност.

Автоматизираният робот за почистване на животновъдни ферми EVO CLEANER е допустим като инвестиция по Плана за възстановяване и устойчивост. Животновъдите могат да разчитат на 50% субсидия и при покупка на други атрактивни продукти от портфолиото на Техноинокс Инженеринг – като например, системи за пречистване на вода, оборудване за дезинфекция и биосигурност, автономни мобилни ферми за кокошки носачки и бройлери.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.