1. Начало
  2. Новини
  3. Животновъдство
  4. СТЕКСПО 2019 - елитни животни и семеен празник

СТЕКСПО 2019 - елитни животни и семеен празник

На форума ще бъдат представени близо 100 животни от различни породи

Стекспо 2019 ще се различава от всяка друга година. Посетителите на мегафорума ще видят елитна генетика, представена от 11 месодайни породи и кръстоски. Освен това за децата е предвидена специална програма. Всичко това в Международен панаир - Пловдив на 1 и 2 ноември.

На форума ще бъдат представени близо 100 животни от различни породи – Абердийн Ангус, Херефорд, Лимузин, Гаскон, Симентал, Шароле, Кианина, Маркиджана, Пиемонт и кръстоски. При набиране на достатъчно животни ще се проведе търг.

За първи път през 2019 г. СТЕКСПО се отваря и в посока овцевъдство. В престижното издание тази година ще бъдат представени породите Лакон, благодарение на съорганизаторите на форума - Асоциация за развъждане на породата у нас, както и Съфолк - единственото чистопородно стадо у нас.

По време на СТЕКСПО грижата за вашите деца ще се изпълнява от екип професионалисти в сферата на зимните спортове и скалните развлечения - ски и сноуборд училище "Черният кон", Burton snowboards" България и Пампорово АД.

Най-малките ще имат възможността да се потопят в света на сноуборд и ски приключенията. Екипът е подготвил специално за СТЕКСПО 2019 една от най-иновативните сноуборд обучения - „riglet “ парк, чрез който децата ще придобият базисни умения в областта на сноуборда.

След преминаване на базисното обучение, най-малките ще се впуснат в развитието на придобитите умения, както и да се забавляват с разучаването на различни видове скокове, ротации и трикове със следващите развлечения - батут и въздушна възглавница. За почитателите на ските от експертите са подготвили и ски симулатор, наподобяващ спускането по снежните писти. Изградено е „нинджа“ трасе представляващо поредица от препятствия развиващи баланса, ловкостта и интелекта.

Освен забавните тренировки в сферата на зимните спортове и „нинджа“ трасето, изграденият детски кът ще предлага детска почасова грижа за деца над 3г.

Едно от големите атракции е пристигането на елена Рудолф специално за СТЕКСПО. Децата ще могат да нахранят както него, така и малки агънца и теленца. Това ще им помогне да се докоснат до селския живот и да опознаят животните отблизо.

За доброто настроение ще се грижат още бандите Kottarashky band, Валяк III - Добрич, Rock N Roll Train.

На форума ще има и фермерски пазар, като посетителите на изложението, ще могат да дегустират екологично чисти продукти, директно от производителите.

Резервирайте своето участие на http://steakspo.bbab.bg/form.html или на касите на мероприятието на Международния Пловдивски Панаир в дните на изложението.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.