1. Начало
  2. Новини
  3. Биологично земеделие
  4. Нова Наредба за прилагане на правилата за биологично земеделие влезе в сила

Нова Наредба за прилагане на правилата за биологично земеделие влезе в сила

Снимка:

Тя е публикувана в брой 16 на Държавен вестник

Нова Наредба за прилагане на правилата на биологично земеделие и контрола върху производството и етикетирането на биопродукти е публикувана в брой 16 на Държавен вестник. Тази Наредба отменя Наредба № 22 от 4 юли 2001 г. за биологичното производство на растения, растителни продукти и храни от растителен произход и неговото означаване върху тях и Наредба № 35 от 30 август 2001 г. за биологичното отглеждане на животни и биологично производство на животински продукти и храни от животински произход и неговото означаване върху тях.

Наредбата регламентира прилагането на политиката за производството на биопродукти, тяхното етикетиране и контрола върху тях. Създаването и поддържането на информационна база  данни на производители, преработватели и търговци на биопродукти и храни, прилагане на правила за преход към биологично производство и др.

Биологичното земеделие подпомага държавната политика в областта на земеделието по отношение на устойчиво управление на природните ресурси, спазване на високи стандарти за качество и безопасност на храните и хуманно отношение към животните и допринася за осигуряване на заетост и развитие в селските райони.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.