1. Начало
  2. Новини
  3. Биологично земеделие
  4. В София ще се състои празник на биологичното земеделие

В София ще се състои празник на биологичното земеделие

Проявата ще се осъществи на 12 и 13 април в столичната градинка пред Народния театър

На 12 и 13 април 2013 г., петък и събота, в столичната градинка пред Народния театър ще се проведе биофорум – празник на биологичното земеделие, на който ще бъдат представени различни биохрани и български червени вина от биологично произведено грозде.

През първия ден гостите могат да се насладят на кулинарното шоу на Ути Бъчваров и да опитат приготвените от него ястия.

Известният варненски сомелиер Любомир Стоянов е водещ на дегустациите, които ще определят кое е "най-доброто българско червено биовино за 2013 г." Началото е в 15:00 часа на 12 април, като дегустацията ще се повтори 4 пъти на всеки кръгъл час: в 15:00, 16:00, 17:00 и 18:00 ч. Петима участници от публиката, отговорили правилно на въпроси, свързани с винената култура, ще вземат участие в оценяването на вината. След всеки кръг ще се тегли победител сред участниците, който ще получи бутилка вино за награда.

Накрая резултатите от дегустационните листа ще бъдат обобщени, а победителят ще бъде обявен и награден на следващия ден, 13 април, в 11:00 часа. Избата-победител ще бъде представена в един от следващите броеве на списание Divino.

Към края на първия ден от форума, 12 април, ще има базар на биохрани, а денят ще завърши с акустичен концерт на група Точка БГ.

След обявяването и награждаването на победителя в конкурса „Най-добро българско червено биовино за 2013 г.” през втория ден от празника предстоят кулинарна биоакадемия за деца с Ути Бъчваров, както и изпълнения на детска вокално-театрална формация „Таласъмче”. Следват демонстрации за приготвяне на биошоколад, биомед и биобоза и отново базар на биохрани.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.