1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. ДФЗ извърши окончателно плащане по проект за изграждане на ферма за аквакултури

ДФЗ извърши окончателно плащане по проект за изграждане на ферма за аквакултури

Снимка:

Инвестицията е по мярка 2.1

Фонд „Земеделие” извърши окончателно плащане на стойност 839 362 лв. по проект „Изграждане на ферма за интензивно отглеждане на аквакултури – рециркулационна система”. Инвестицията е по мярка 2.1 „Производствени инвестиции в аквакултурата” от Оперативната програма за развитие на сектор „Рибарство” (ОПРСР). Общият размер на инвестицията е 3 140 653 лв., а одобрената субсидия е на стойност 1 884 392 лв.

Проектът бе реализиран в с. Славеево, община Добричка, на два етапа. През януари Държавен фонд „Земеделие” (ДФЗ) извърши междинно плащане в размер на 1 033 605 лв. за строително-монтажни работи (СМР) по изграждане на сградата за интензивно отглеждане на риба, доставка на оборудване, изработка и монтаж на 24 басейна за отглеждане на риба и пет басейна за отглеждане на подрастващи рибки. Окончателното плащане включва рециркулационната система – оборудване и технология за отглеждане на бяла риба (сулка).

Мярка 2.1 е инвестиционна и се финансирана от Европейския фонд за „Рибарство” (ЕФР). Безвъзмездната помощ е до 60% от размера на одобрените инвестиционни разходи, от които 75% са европейски средства и 25% – от държавния бюджет.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.