1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. ЕК ще представи възможностите за риболов в Черно море през месец ноември

ЕК ще представи възможностите за риболов в Черно море през месец ноември

Снимка:

В Люксембург се проведе заседание на Съвета на Европейския съюз по земеделие и рибарство

Предложението на Европейската комисия за определяне на възможностите за риболов за следващата година в Черно море се очаква да бъде представено през месец ноември. То трябва да бъде гласувано от Съвета на ЕС по време на заседанието му през месец декември. Това заяви заместник-министърът на земеделието и храните д-р инж. Валентина Маринова след проведеното в Люксембург заседание на Съвета на Европейския съюз по земеделие и рибарство.

„От изключително значение е за всеки конкретен случай да бъдат вземани предвид спецификите на отделните рибарства и региони, така че в максимална степен да бъде осигурена устойчивостта на рибарството във всичките му аспекти – екологичен, социален и икономически”, коментира зам.-министър д-р инж. Валентина Маринова.

Според  нея в предложенията за определяне на възможностите за риболов също така е важно да бъдат отчетени и становищата на учените, както и техните препоръки, за състоянието на запасите.

По време на срещата Съветът постигна политическо споразумение по отношение на възможностите за риболов, приложими в Балтийско море, за 2014 г.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.