1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Горски експерти ще работят по проект за съхраняване на генетичния горски фонд

Горски експерти ще работят по проект за съхраняване на генетичния горски фонд

Проектът е съвместна инициатива на Изпълнителна агенция по горите Горска семеконтролна станция – София и Сдружение „Инициативна група Витоша”

На 11 май 2012 г., петък, официално ще се състои работно заседание на Управителния комитет по проект „Съхраняване на генетичния фонд и възстановяване на приоритетни горски хабитати в НАТУРА 2000 зони”, реализиран по програма „Life +” на Европейската комисия. Проектът е съвместна инициатива на Изпълнителна агенция по горите Горска семеконтролна станция – София и Сдружение „Инициативна група Витоша”.

Сред целите на проекта са подобряване на природозащитния статус на приоритетни горски местообитания в няколко пилотни територии. Също така се предвижда създаване на основи за опазване генетичния фонд на  видове и местообитания от НАТУРА 2000 в цялата страна.

Дейностите ще бъдат извършени пилотно на територията на Регионална дирекция по горите - София и Горска семеконтролна станция - София, след което ще се търсят възможности за тяхното мултиплициране на национално ниво.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.