1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Изпълнителна агенция по горите с ново приложение за проверка на превозни билети от временен склад

Изпълнителна агенция по горите с ново приложение за проверка на превозни билети от временен склад

Информацията е визуализирана, като са публикувани снимки с натоварените с дървесина автомобили

От днес Изпълнителна агенция по горите е с ново приложение за проверка на превозни билети, издадени от временен склад. То е разработено от експерти от отдел „Информационно обслужване и връзки с обществеността“ и целта му е по-голяма прозрачност и възможност за по-добър контрол върху дейностите, извършвани в горските територии на страната.

В електронната страница на Изпълнителна агенция по горите, в модул „Превозни билети“ се съдържа интерактивна карта на България. На нея са обозначени броят на валидните превозни билети, издадени от временните складове. Всеки служител в системата на горите, всеки гражданин може да извърши проверка за превозното средство, количеството и вида на транспортираната с него дървесина, както и мястото на получаването й. Информацията е визуализирана, като са публикувани снимки с натоварените с дървесина автомобили, преди тръгването им от временния склад →  http://new.iag.bg/cgi-bin/map_ps.cgi .

Експертите от ИАГ, които разработиха новата интерактивната версия, надградиха съществуващия модул и от днес проверките, в тази част от дейностите по контрола и опазването на горските територии  ще бъдат по-ефективни. Всеки заинтересован ще има възможност да получи пълна информация, както и да сигнализира при установени нередности.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.