1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Изплатени са над 385 хил. лева на два проекта по програма „Рибарство”

Изплатени са над 385 хил. лева на два проекта по програма „Рибарство”

Това съобщиха от пресцентъра на Държавен фонд "Земеделие"

Разплащателната агенция плати авансово 284 938 лв. по мярка 2.6 „Инвестиции в преработка и маркетинг на продукти от риболов и аквакултура” от Оперативната програма за развитие на сектор „Рибарство” (ОПРСР). Инвестиционното предложение е за изграждане на цех за преработка на риба и хладилен склад за риба и рибни продукти в Бургас. Крайният срок за изпълнението му е 3 юни 2013 г., а размерът на одобрената финансова помощ е 970 000 лв.

Мярка 2.6 е инвестиционна и се финансира от Европейския фонд за „Рибарство” (ЕФР). Субсидията е до 60% от целия размер на одобрената инвестиция, от които 75% са европейски средства и 25% доплащане от държавния бюджет.

Вторият проект е по мярка 1.1 „Публична помощ за постоянно прекратяване на риболовни дейности” от ОПРСР. Той е за нарязване на риболовен кораб за скрап. Размерът на изчислената премия възлиза на 100 940 лв.

Мярката е с компенсаторен характер и се финансира от ЕФР и националния бюджет в съотношение 85% към 15%. Безвъзмездната помощ покрива до 100% от целия размер на одобрената инвестиция.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.