1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Около 200 куб. м. незаконно добити дърва, установиха горски инспектори от РДГ Велико Търново

Около 200 куб. м. незаконно добити дърва, установиха горски инспектори от РДГ Велико Търново

Oтсечени са общо 619 броя дървета от дървесен вид зимен дъб

Незаконен добив от общинска горска територия на почти 200 куб. м. дърва, установиха горски инспектори от Регионална дирекция по горите – Велико Търново. 

До констатиране на нарушението е довела съвместна проверка със служители от РУ – Велико Търново на товарен автомобил, превозващ 10 куб.м. дърва за горене от дървесен вид зимен дъб, маркирани с общинска марка. Дървата са били придружени с хартиен превозен билет, издаден от директора на Общинско предприятие гр. Велико Търново за земеделска територия. 

Видът и качеството на транспортираната дървесина провокирали допълнителна инспекция на мястото, от където е била добита.  Установено е, че става въпрос не за добив на дървесина от земеделска територия, а за сеч в горска територия - общинска собственост, в землището на с. Въглевци, община Велико Търново, за която няма издадено позволително за сеч. 

При извършената теренна проверка се установява, че в различен период от време са отсечени общо 619 броя дървета от дървесен вид зимен дъб, равняващи се на почти 200 куб. метра дърва за горене. Нарушението е констатирано на 16 август 2016 г. 

По случая е образувано досъдебно производство в Районна прокуратура - Велико Търново.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.