1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Представиха нови методи за инвентаризация на биоразнообразието

Представиха нови методи за инвентаризация на биоразнообразието

Проведе се четвърто заседание на Надзорната група по проект „Горите на орела“

Нови методики за инвентаризация на горските територии и богатството на биологично разнообразие в тях представиха на четвъртото заседание на Надзорната група по проект „Горите на орела“ по програма LIFE+ на Европейския съюз. Събитието се проведе от 29 септември до 1 октомври, 2015 г. в Царево. Провеждането на срещата даде възможност за участие на членовете на Надзорната група в приемането на половината от теренната работа по инвентаризация на Държавно горско стопанство - Царево.

Участниците в срещата се запознаха с прилагането на пет допълнително възложени методики: за определяне на популацията на малкия креслив орел; за определяне на гори във фаза на старост; за определяне на насаждения, подходящи за прилагане на т. нар. „Заарландски метод“ за производство на висококачествена дървесина; за определяне на количеството на мъртвата дървесина и лечебните растения на територията на стопанството.

По време на теренното посещение бяха забелязани и множество прелетни птици, в т.ч. представители на вида, извършващи своя есенен прелет по Виа Понтика.

Експертите от Изпълнителна агенция по горите и БДЗП обсъдиха най-важните моменти, свързани с реализацията на проекта и изпълнението на по-нататъшните му дейности. В срещата взеха участие представители на ИАГ, БДЗП, РДГ Бургас, ЮИДП, ЮЦДП, Агролеспроект ЕООД и ДГС Царево.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.