1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Разкриха над 100 куб. незаконна дървесина в „царските гори“ край с. Мала църква

Разкриха над 100 куб. незаконна дървесина в „царските гори“ край с. Мала църква

Нарушението е констатирано при извършена през вчерашния ден проверка на територията на община Самоков

Екип на Изпълнителна агенция по горите и Регионална дирекция по горите-София разкри нарушения в горски масив, собственост на наследниците на цар Фердинанд и цар Борис ІІІ в землището на с. Мала църква.

Нарушението е констатирано при извършена през вчерашния ден проверка на територията на община Самоков в общински, частни и държавни гори.

В частен горски имот, т. нар. „царски гори“ в землището на с. Мала църква проверяващите установили 59 броя незаконно отсечени дървета от бял бор, смърч, ела и бяла мура в размер на 105 пл. куб. м стояща маса. За нарушението ще бъде уведомена Районна прокуратура - Самоков.

В хода на проверката, са отрити нарушения и в две общински сечища в землището на с. Мала църква, където горските служители установили несъответствие между провежданата сеч и предвидената по горскостопански план, както и отсечени единични немаркирани дървета. Дейността в единия подотдел е прекратена.

Проверки са извършени и в землището на с. Говедарци, където са съставени два акта по Закона за горите за нерегламентирана сеч.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.