1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. РДГ Бургас стартира Кампания за опазване на горите от пожари

РДГ Бургас стартира Кампания за опазване на горите от пожари

Ще се проведе и конкурс за най-добра рисунка и есе

Информационна кампания за опазване на горите от пожари в Странджа, започна Регионална дирекция по горите (РДГ) – Бургас. Старт на кампанията беше даден вчера в гр. Царево с мобилно училище, в което участваха деца от региона.

Експертите от Дирекцията по горите запознаха учениците с начините за гасене на горски пожари и какви са мерките за безопасност, а доброволци от Българския младежки червен кръст (БМЧК) в Бургас направиха нагледна демонстрация как се оказва първа помощ при изгаряне или задушаване вследствие на горски пожар. Децата имаха възможност да видят отблизо пожарния автомобил и част от техниката, необходима за ефективна работа на спасителните екипи при различните видове бедствия и пожари.

РДГ-Бургас организира и конкурс в училището за най-добра рисунка и есе на тема „Да опазим гората на Странджа от пожари”, като в него участие ще вземат деца от 5 до 7 клас включително, а обявяването на победителите и връчването на наградите ще се проведе на 07 декември 2016 г. в гр. Царево, когато е патронният празник на училището.

Кампанията е част дейностите към Трансграничен проект „Странджа/Йълдъз е планината без пожари”.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.