1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Регионална кръгла маса за обсъждане на проект на Стратегическия план за развитие на горския сектор се проведе в с. Арбанаси

Регионална кръгла маса за обсъждане на проект на Стратегическия план за развитие на горския сектор се проведе в с. Арбанаси

Снимка:

Инициативата е по проект „Стратегическо планиране в българските гори – гарант за ефективно управление и устойчиво развитие”

В края на миналата седмица в регионалния обхват на РДГ Велико Търново беше проведена третата от предвидените шест Регионални кръгли маси за обществено обсъждане на проект на Стратегически план за развитие на горския сектор 2014 – 2023 г. Действията са в изпълнение на проект „Стратегическо планиране в българските гори – гарант за ефективно управление и устойчиво развитие” по Приоритетна Ос 1 „Добро управление”, под-приоритет 1.3 „Ефективна координация и партньорство при разработване и провеждане на политики” по Оперативна програма „Административен капацитет“.

Участие в събитието взеха представители на основните заинтересовани страни в горския сектор на регионално ниво, в т.ч. на Регионалните дирекции по горите и Специализираните териториални звена, на Югоизточно държавно предприятие и съответните териториални поделения (ДГС и ДЛС), на ПБЗН към МВР, лесовъди на частна практика и др. От страна на Изпълнителна агенция по горите участие взеха д-р инж. Любчо Тричков – Директор на Дирекция „ПМД“ – координатор на проекта и инж. Тони Кръстев – гл. експерт, отдел „НГКДГ”, Дирекция „ГЛД”.

По време на общественото обсъждане бе представен проекта „Стратегическо планиране в българските гори – гарант за ефективно управление и устойчиво развитие” и в детайли проекта на Стратегически план за развитие на горския сектор в България 2014 – 2023 г., правилата за управление, мониторинг и оценка на изпълнението, като бяха обсъдени множество теми, актуални за региона и бяха дадени ценни предложения за подобряване на разработките.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.