1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Ти Би Ай Банк започва кредитиране по Оперативна програма „Рибарство”

Ти Би Ай Банк започва кредитиране по Оперативна програма „Рибарство”

Максималният лихвен процент е 7.5%

Ти Би Ай Банк започва кредитиране по Оперативна програма „Рибарство” при много атрактивни  условия. Инициативата е насочена изцяло към финансиране на проекти за малки и средни предприятия в сектор рибарство  и „развързва” ръцете на бизнеса за  нови производства и модернизации. 

Преди седмица  TBI Bank  подписа  споразумение с  Националния гаранционен фонд  по програма „Рибарство”, която предоставя финансиране в подкрепа на българските фирми. Кредитите са предназначени за инвестиционни и оборотни средства със срок до 10 години. Лихвите ще бъдат по-ниски от пазарните нива, максималният  лихвен процент е 7.5%. Банката  предоставя и облекчени  условия за  обслужване, по-малък размер на обезпечение по тези заеми, както и улеснени процедури за кандидатстване. Фондът гарантира 80% от размера на кредита,  а това прави ресурса достъпен и за по-малките фирми, които не могат да предложат необходимото обезпечение.

„Кредитите ще бъдат предназначени за микро, малки и средни предприятия от сектора на рибарството. Парите ще се разпределят в зависимост от техните нужди и предвижданите от тях инвестиции  за модернизация и устойчиво развитие през следващите  години”, обясни Георги Лилянов,  ръководител отдел  „Малък и среден бизнес” в  TBI Bank.

От кредитиране по Програмата  могат да се възползват всички представители на малкия и среден бизнес в страната, както и начинаещи фирми в сектора „рибарство и аквакултури” за: производствени инвестиции в аквакултурата, риболов във вътрешни водоеми, преработка и продажба на продукти от риболов, инвестиции за реконструкция и модернизация на рибарски пристанища, инвестиции на борда на риболовните кораби. Интересът  на бизнеса към  новите кредити  по гаранционната програма е сериозен. Само седмица след старта на програмата, TBI Bank вече има сключени сделки за реализация на проекти  с инвестиционна цел в сектора на аквакултурите.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.