1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Зам.-министър Костов ще открие третия семинар по проект „FUTUREforest”

Зам.-министър Костов ще открие третия семинар по проект „FUTUREforest”

Снимка:

Изпълнителна агенция по горите (ИАГ) към Министерство на земеделието и храните участва в този проект в партньорство с експерти от още 6 европейски държави

На 28 юни 2010 година, понеделник, от 9.00 часа зам.-министърът на земеделието и храните доц. д-р Георги Костов ще открие третия семинар по проект „FUTUREforest” от програма INTERREG IVC на Европейския съюз. Събитието ще се проведе в хотел „Славянски” в КК „Слънчев бряг”. 

Изпълнителна агенция по горите (ИАГ) към Министерство на земеделието и храните участва в този проект в партньорство с експерти от още 6 европейски  държави: Бранденбург (Германия), Уелс, Оверн (Франция), Каталония (Испания), Латвия и Словакия. Общата стойност на проекта е 1,9 млн. евро, а българската част е в размер на  224 000 евро. Той е одобрен през 2008 година  и е с продължителност 3 години.

Основната цел на проекта е  да се повиши ефективността при развитието на регионалните политики чрез обмяна на опит, познание и добри практики в областта на управлението на горските територии. На  семинара ще се обсъдят горското законодателство и прилагането на инструменти в горския сектор, свързани с намаляване на негативното влияние  на климатичните промени.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.