1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. В Карлово обсъждат проектозакона за виното и спиртните напитки

В Карлово обсъждат проектозакона за виното и спиртните напитки

Срещата е организирана от представители на ПП ГЕРБ - Пловдив област и ИАЛВ

Народните представители от ПП ГЕРБ - Пловдив област Димитър Лазаров, Николай Петков, Георги Плачков, Силвия Хубенова и Илия Пашев и Изпълнителна агенция по лозата и виното организират на 04 февруари (събота) от 10:00 часа, в залата на Общинския съвет на град Карлово, среща с производители на грозде, вино и спиртни напитки.

Темата е „Проектът на закона за виното и спиртните напитки, внесен в Народното събрание на 06.01.2012 година”. На срещата са поканени да присъстват представители на Министерство на земеделието и храните, на Държавен фонд „Земеделие”, Областна дирекция „Земеделие” и Агенция „Митници”.

Това е втората среща по темата в региона. На първата среща, проведена на 28 януари край село Марково, се събраха над 120 лозари и производители на вино и спиртни напитки от общините Асеновград, Родопи, Куклен, Стамболийски, Садово, Първомай, Перущица, Кричим и Лъки.

Очаква се този път въпроси към народните представители, както и към изпълнителния директор на Агенцията по лозата и виното Красимир Коев и другите експерти в бранша, да задават стопани на лозови масиви и производители от Сопот, Карлово, Калояново, Брезово, Раковски, Съединение, Марица и Хисаря.

В гр. Бургас форумът е предвиден за 06.02.2012 г. (понеделник) от 10:00 часа в заседателната зала, намираща се на втория етаж в сградата на Областна администрация – Бургас.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.