1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. 11-та научна конференция на Българския контактен център на EFSA „Науката – от възможност към действие“

11-та научна конференция на Българския контактен център на EFSA „Науката – от възможност към действие“

Ще се дискутират безопасността по хранителната верига и здравеопазването на животни и растения

На 07 и 08 ноември 2018 г. Българският контактен център на EFSA (European Food Safety Authority) към Център за оценка на риска по хранителната верига (ЦОРХВ), организира 11-та НАУЧНА КОНФЕРЕНЦИЯ „Науката – от възможност към действие“, която ще бъде последвана от обучение за новата платформа на EFSA за споделяне на научна информация KNOWLEDGE JUNCTION.

Двете събития ще се проведат в Гранд хотел София, гр. София. Откриването на конференцията ще се състои на 07 ноември 2018 г. от 09.00 ч.    Основната дейност на ЦОРХВ е свързана с изготвяне на независими научни оценки, становища и информации, свързани с елементите на агрохранителната верига.  Важна част от дейността на ЦОРХВ  е комуникацията на риска, която се извършва от Българския контактен център на EFSA. Контактният център е ”антената“  между EFSA и националните институции по безопасност на храните,  научно-изследователските институти и всички останали заинтересовани страни, като подпомага научното сътрудничество и работата в мрежи, разпространява научна информация в сферата на безопасността нa храните, както и провежда редица други инициативи за насърчаване на научното сътрудничество, част от които е предстоящата конференция.   Целта на конференцията е да се обсъдят актуалните проблеми свързани с:

  • Безопасността по хранителната верига;
  • Епизоотологията и здравеопазването на животни и растения; 

 
С организирането на настоящата конференция, Българския контактен център на EFSA към ЦОРХВ би желал да срещне широк кръг представители на държавната администрация и компетентните органи, научната общност, професионалните и браншови организации, които да представят гледната си точка по поставените въпроси и да участват в отворени дискусии имащи, отношение към основните направления, заложени в програмата на конференцията.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.