1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. 13 държави от Европейския съюз ще участват в четиригодишен проект за подобряване на сектор свиневъдство

13 държави от Европейския съюз ще участват в четиригодишен проект за подобряване на сектор свиневъдство

В тези страни са концентрирани и почти 90 на сто от поголовието в Съюза

13 държави от Европейския съюз ще участват в четиригодишен проект за подобряване на сектор свиневъдство. Финансирането, което е на стойност 2 милиона евро, е от Програмата за изследвания на Европейската комисия.

Участници в проекта са 19 неправителствени организации от Великобритания, Холандия, Испания, Италия, Белгия, Ирландия, Австрия, Франция, Дания, Германия, Унгария, Полша и Финландия. Целта е да се подобрят връзките между фермерите и науката, за да се разработят нови методи за развъждане и отглеждане на свинете, както и за предлагане на продукцията на пазара.

13-те държави представляват 92 процента от произведеното в Европейския съюз свинско месо през 2014 година. В тези страни са концентрирани и почти 90 на сто от поголовието в Съюза.

Създаденият консорциум ще поддържа контакти с национални и регионални организации на свиневъдите, научни центрове, институции за развитие на селските региони и отделни малки и средни по големина ферми. През следващите четири години ще бъдат създадени наръчници със съвети за добри практики във всички звена на индустрията.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.