1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. АБС приветства решението за постоянно полицейско присъствие в селата

АБС приветства решението за постоянно полицейско присъствие в селата

Снимка:

Мерките, които се предприемат са с дългосрочна визия

Асоциацията на българските села (АБС) приветства постоянното полицейско присъствие в селата и предоставянето на около 500 патрулни коли, с цел подобряване средата на сигурност в селските региони.

„Важното решение ще бъде оценено от населението в селските региони, което през последните години изпитва задълбочаващи се проблеми свързани с битовата престъпност и опазването на селскостопанската реколта“, казват от АБС.

Мерките, които сега се предприемат следва да бъдат комплексни и с дългосрочна визия, а именно да включват: план за създаване на системи за видеонаблюдение; специализирана база данни с потенциално опасните лица, която да се захранва и от страна на селските кметове; инициативи за сформиране на доброволчески отряди по селата в случай на екстремни нужди.

Във връзка със засиленият бежански натиск в пограничните селски региони и постоянно увеличаващият се наплив от нелегални емигранти, част от които се крият в селата, позицията на АБС е, че следва да се проведат специализрани кампании в най-рисковите общини.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.