1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. България очаква да получи €12,6 млн. от излишъка на ЕС

България очаква да получи €12,6 млн. от излишъка на ЕС

Европейският парламент ще гласува днес приспадането на общо 4,54 млрд. евро от националния принос на държавите членки към бюджета на ЕС за тази година

Европейският парламент ще гласува днес, 5 юли, приспадането на общо 4,54 млрд. евро от националния принос на държавите членки към бюджета на ЕС за тази година, съобщава в. „Класа".

Общата сума представлява излишъка от финансовата 2010 г., като България ще получи близо 12,6 млн. евро. От тези средства 2,72 млрд. евро не са били усвоени по линия на програмите на ЕС, а останалата част е от глоби, лихви и закъснели плащания, както и от излишъци в резултат от разликите в обменния курс на валутите. За днес е насрочено и представянето на проекта на Европейската комисия за бюджет на ЕС за периода 2014-2020 г.

По време на сесията лидерите на политическите групи или техни представители ще дебатират върху предложението на финансова рамка и за нова система от собствени ресурси, като председателят на ЕК Жозе Мануел Барозу и комисарят по бюджетната политика Януш Левандовски ще представят предложенията.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.