1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Байдън увеличава парите за агросектора с 4 млрд. долара

Байдън увеличава парите за агросектора с 4 млрд. долара

Това става ясно от федералния проектобюджет

4 милиарда долара повече заделя Белият дом за селското стопанство през следващата фискална година. Това става ясно от федералния проектобюджет, внесен от президента Джо Байдън за обсъждане в американския Конгрес.
 
С тези 4 милиарда парите за аграрния сектор достигат близо 28 милиарда долара, или близо 17% повече, отколкото през изтичащата в края на септември финансова година. Според министъра на земеделието Том Уилсак правителството се справя успешно с борбата срещу пандемията от Ковид-19 и предприема решителни мерки за възстановяване на икономиката. Това си личи и по внесения проектобюджет, който предвижда "исторически" инвестиции и може да се превърне в основата за растеж и благосъстояние през следващите десетилетия, смята Уилсак.
 
Министърът каза в изявление пред медиите, че допълнителните средства ще помогнат за решаване на проблемите с расовото неравенство, климатичните промени и световния глад.. Допълнителните средства ще бъдат вложени в нови програми за изхранване на бездомните, за научни изследвания и обучения, както и за превенцията на горски пожари. Повече пари ще получи и Федералната служба за безопасност на храните, ще се инвестира и в разширяването на широколентовия интернет в селските региони. 
 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.