1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. ДФ „Земеделие” разплати проекти за 6 млн. лв.

ДФ „Земеделие” разплати проекти за 6 млн. лв.

На заседание на Експертната комисия по осигуряване на прозрачност (ЕКОП) бяха одобрени и нови 19 проекта

Държавен фонд „Земеделие” (ДФЗ) разплати проекти за над 6 млн. лв. по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2007-2013 г., съобщиха от фонда. По мярка 121 „Модернизиране на земеделските стопанства” са направени плащания за 3,2 млн. лв. По публичната мярка 322 „Обновяване и развитие на населените места” са разплатени 1, 4 млн. лв.

Останалите средства включват плащания за инвестиционни предложения по мерките 312 „Подкрепа за създаване и развитие на микропредприятия”, 143 „Предоставяне на съвети и консултиране в земеделието в България и Румъния”, 511 „Техническа помощ” и 431-2 ЛИДЕР - "Придобиване на умения и постигане на обществена активност на съответните територии за потенциални местни инициативни групи в селските райони".

На заседание на Експертната комисия по осигуряване на прозрачност (ЕКОП) бяха одобрени и нови 19 проекта по мярка 311 „Разнообразяване към неземеделски дейности” и мярка 312 „Подкрепа за създаване и развитие на микропредприятия”. Одобрените проектопредложения са на обща инвестиционна стойност 7, 8 млн. лв., като при успешното им изпълнение на кандидатите ще бъде изплатена субсидия в размер на 5, 2 млн. лв.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.