1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. ДФЗ публикува препоръки за правилно отчитане на одобрените проекти и подаването на заявки за плащане

ДФЗ публикува препоръки за правилно отчитане на одобрените проекти и подаването на заявки за плащане

Целта на препоръките е кандидатите да получат обобщена информация, която ще им бъде от полза за правилното отчитане на одобрените проекти

ДФЗ изготви препоръки за правилното отчитане на одобрените проекти по ПРСР 2014-2020, както и подаването на заявки за плащане. Информацията е публикувана на сайта на институцията. Целта на препоръките е кандидатите да получат обобщена информация, която ще им бъде от полза за правилното отчитане на одобрените проекти. Препоръките съдържат още и информация за ангажиментите, които бенефициентите поемат с подписване на договора с ДФЗ до изтичане периода на мониторинг. Очакванията са, че така предоставената информация ще подобри качеството на подаваните от бенефициентите заявки за плащане.

Напомняме, че периодът на мониторинг е три години от датата на получаване на окончателно плащане за микро-, малки и средни предприятия и пет години за останалите ползватели по ПРСР 2014-2020. В случаите, в които даден кандидат e получил държавна или минимална помощ - срокът на наблюдение на проекта му се удължава до десет години от датата на сключване на договора за предоставяне на финансова помощ.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.