1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Днес е Деня на Земята

Днес е Деня на Земята

Стартира кампанията "Зелена генерация"

Тазгодишното честване на Деня на Земята - 22 април ще даде началото на двугодишната кампания "Зелена генерация". Инициативата е посветена на 40-та годишнина от първото отбелязването на Деня на Земята, която ще се празнува през 2010 година.

За четвърта поредна година промените в климата са водеща тема на кампанията. Целта е да се привлече вниманието на международните и държавните институции, на бизнеса и неправителствените организации, на милиони хора по света към необходимостта от конкретни действия за решаване на въпросите, свързани с изменението на климата. Промените в климата са вече факт и оказват влияние върху цялата планета. Прогнозите са, че тези промени ще продължат и ще изправят човечеството пред предизвикателства, с каквито не се е сблъсквало досега.

Учените са единодушни, че тенденцията към затопляне на климата не може да бъде спряна, но общите усилия на човечеството за намаляване на емисиите на парникови газове в атмосферата могат да забавят този негативен процес като дадат повече време на биологичните системи и на хората за приспособяване.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.