1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Днес ще се състoи заседание на Националния експертен съвет по изменение на климата

Днес ще се състoи заседание на Националния експертен съвет по изменение на климата

Поканени са представители на държавните институции, научните среди и неправителствените организации

Третото заседание на Националния експертен съвет по изменение на климата ще се състои днес, 1 септември. За участие в него са поканени представители на държавните институции, научните среди и неправителствените организации, чиято дейност има пряко отношение към климатичните промени.

На заседанието ще бъдат обсъдени въпроси, свързани с разработването на Национална стратегия за адаптация към изменението на климата. Основна стратегическа цел на документа е да очертае рамката на действие в борбата с изменението на климата за периода до 2030 г. и да насочи усилията на страната към действия, водещи до намаляване отрицателното въздействие на климатичните промени. Членовете на Съвета ще бъдат запознати с Техническото задание за разработване на Стратегията.

Националният експертен съвет по изменение на климата е създаден като консултативен орган към министъра на околната среда и водите, съгласно Закона за ограничаване изменението на климата. Заседанията на Съвета се свикват по въпроси, които изискват становището и компетентността на широк кръг заинтересовани ведомства и организации или когато това е предвидено в нормативен акт. Съветът е консултативен орган, който подпомага министъра на околната среда и водите при формирането на позиции, становища и поемането на инициативи за цялостно провеждане на държавната политика по ограничаване изменението на климата.

Съветът ще заседава от 14:00 часа,  в сградата на МОСВ на ул. „У. Гладстон“ - 67.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.