1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. До 13 август зеленчукопроизводителите ще могат да кандидатстват за отпускане на минимална помощ de minimis

До 13 август зеленчукопроизводителите ще могат да кандидатстват за отпускане на минимална помощ de minimis

Документи се подават в областните дирекции на ДФЗ

До 13 август зеленчукопроизводителите ще могат да кандидатстват за отпускане на минимална помощ de minimis, реши Управителният съвет на Държавен фонд „Земеделие”. Документи се подават в областните дирекции на фонда. 

Финансовият ресурс, предвиден за прилагане на държавна помощ за зеленчукопроизводителите, е 1,5 млн. лева. Средствата са част от реализирания остатъчен ресурс по приключили схеми за прилагане. Mалките по размер субсидии de minimis помагат на местните производители, като според европейското законодателство не влияят върху търговията и конкуренцията между държавите членки.

Един земеделски производител има право да получи de minimis до 14 668.70 лв. за период от три данъчни години. По прилаганата държавна помощ за производителите на домати и компенсиране на разходите им за купуване на средства за растителна защита от Доматения миниращ молец срокът за подаване на заявления е до 1 октомври, реши още УС на  ДФ ”Земеделие”. Миналата година 76 земеделски производители получиха 823 431 лв. по тази схема.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.