1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Добри практики при управлението на горското стопанство ще представят експерти от РДГ - София пред сръбските си колеги

Добри практики при управлението на горското стопанство ще представят експерти от РДГ - София пред сръбските си колеги

Семинарът ще се проведе от 24 до 26 януяри в град Правец

От 24 до 26 януари 2012 г. ще се проведе семинар в град Правец по Проект „Развитие за устойчиво стопанисване и ползване в горите”, подписан между Регионалната дирекция по горите – София и Община Ниш, Сърбия. Той е в изпълнение на Програмата за трансгранично сътрудничество между България – Сърбия. В срещата ще вземат участие български и сръбски експерти, ангажирани с управлението на горите, представители на горски фирми и общини.

По време на разговорите горските експерти ще запознаят сръбските си колеги с добрите лесовъдски практики в България, насочени към устойчиво стопанисване. Ще бъдат обсъдени възможностите, които дават горските мерки по „Програмата за развитие на селските райони (2007-2013)”, както и постигнатото в горската сертификация.

Сътрудничеството между двете страни е насочено към набелязване на действия за устойчиво развитие и опазване на природните ресурси. Предвидено е да се създаде комуникационна мрежа за бърза реакция в случай на природни бедствия. Сред целите на проекта са и повишаване благосъстоянието на местното население и насърчаване на нови работни места от двете страни на границата. Територията на действие на проекта обхваща района на РДГ-София, Общините Драгоман и Годеч от българска страна и Област Нишава от сръбска страна. 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.