ЕБВР ще консултира МОСВ по ОП „Околна среда 2014-2020“

Проектът е изготвен в изпълнение на меморандума от 2017 година

Правителството одобри проект на Споразумение между Министерството на околната среда и водите на България и Европейската банка за възстановяване и развитие за предоставяне на помощни услуги при изпълнение на проекти.

Документът предвижда МОСВ да получи консултантски услуги за актуализация на предварителна оценка на финансови инструменти и инвестиционна стратегия за финансови инструменти по Оперативна програма „Околна среда 2014-2020 г.“. Така на МОСВ ще бъде оказано съдействие за проучване на по-широк кръг от възможности за финансиране, включително анализ на възникнали промени в пазарните условия след 2014 г., по отношение прилагането на финансови инструменти по оперативната програма. Предвижда се и актуализиране на изготвените инвестиционни стратегии по приоритетни оси 1 „Води“ и 2 „Отпадъци“ и изготвяне на инвестиционна стратегия по приоритетна ос 5 „Подобряване качеството на атмосферния въздух“, чрез които да се подпомогнат усилията на страната за насърчаване участието на инвеститори и финансови институции от частния сектор в екологични проекти.

Проектът е изготвен в изпълнение на меморандума от 2017 г. между българското правителство и банката за партньорство и подкрепа в усвояването на европейските структурни и инвестиционни фондове.

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.