1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. ЕК обсъжда още мерки за контрол на финансираните проекти

ЕК обсъжда още мерки за контрол на финансираните проекти

На заседанието бяха обсъдени и предложенията на Румънското и на Австрийското председателство за опростяване на разпоредбите

Европейската комисия да прави одити при изпълнението на проекти. Това беше една от точките, дискутирани на второто заседание на работна група, сформирана за финландското председателство в Съвета на Европейския съюз.

Оказва се, че ЕК залага на подход за единен одит в Общата селскостопанска политика след 2020г. На заседание на Европейската комисия беше акцентирано на отговорността, която тя носи като институция за реализирането на бюджета. Съгласно предложението за Хоризонтален регламент, ЕК ще извършва одити само в случаите, в които не може да получи необходимата информация за работата на Сертифициращия орган.  Такива сведения ще са необходими и при оценката на риска от страна на Комисията

На заседанието бяха обсъдени и предложенията на Румънското и на Австрийското председателство за опростяване на разпоредбите, относно контрола на транзакциите. Дания предложи в тази връзка и засилване на правната регулация относно тези правила.

ЕК представи допълнителна информация, подкрепена с примери, за начина на определяне на единичните стойности и тяхното докладване и уравняване при инвестиционните мерки. По време на обсъждането отново се засегна значението и ролята на информационните системи, чрез които държавите-членки ще изпращат данни, с които да докладват за изпълнението на проекти.  

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.