1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Евродепутатът Мария Габриел награждава победителите в ученическия конкурс на европейска тематика от област Благоевград

Евродепутатът Мария Габриел награждава победителите в ученическия конкурс на европейска тематика от област Благоевград

Снимка:

Церемонията ще започне в 12:00 часа на 12 януари в Информационния център в Хаджидимово

Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Мария Габриел ще обяви победителите в организирания от нея конкурс за ученици от 1 до 12 клас от Благоевградска област. На церемонията,  която ще започне в 12:00 часа на 12 януари 2012 г. /събота/ в Информационния център в Хаджидимово, са поканени всички участници в творческата надпревара.

Тазгодишното издание на конкурса премина под знака на обявяването на 2013-та година за Европейска година на гражданите. Задачата на учениците от 1-ви до 6-ти клас беше да направят рисунка или колаж на тема „Аз съм европейски гражданин”. Втората категория ученици - от 7-ми до 9-ти клас, разработваха есе на тема „5 години България в ЕС – възможности и предизвикателства”. Третата възрастова група участници, обхващаща учениците от 10-ти до 12-ти клас, демонстрираха умения при изработването на мултимедийна презентация на тема „Европейската година на гражданите 2013 – моят личен принос”.

И в трите възрастови категории се получиха десетки творби, сред които ще бъдат излъчени победителите. Наградите за класиралите се на първите места в отделните възрастови категории са както следва:
- 1-6 клас: едногодишна стипендия за класираните от 1-во до 3-то място
;
- 7-9 клас: посещение на Европейския парламент в Брюксел за класираните от 1-во до 3-то място;
- 10-12 клас: посещение на Европейския парламент в Брюксел за класираните от 1-во до 3-то.

В конкурса са предвидени и поощрителни награди - техните носители в категорията 1-6 клас ще получат MP3 player, а в останалите две категории ще вземат участие заедно с Мария Габриел в честванията на Деня на Европа - 9 май, в София.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.