1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Европейски бюрократи стажуват по нивите

Европейски бюрократи стажуват по нивите

Инициативата се официализира днес

Европейската комисия възнамерява да изпрати служителите си, отговарящи за земеделието, на задължителни стажове на полето, за да получат по-добра представа за проблемите на място. Тази програма за стажове на полето е част от поредица от предложения, целящи да бъде опростена "Общата аграрна политика" на Евросъюза и да бъде намалена бюрокрацията, тегнеща върху земеделците. Еврокомисарят по земеделието Мариан Фишер-Бойл трябва да представи детайлно програмата днес.

От 2010 г. ще бъде приведена в действие програма за обучение, включваща и пребиваване на полето на служителите от Генералната дирекция "Земеделие и развитие на селските райони" на Комисията, предвижда проектодокументът на ЕК. Целта е да се получи по-добро разбиране на практическите детайли и предизвикателствата, с които се сблъсква секторът", за да се гарантира, че политиките на ЕС ще бъдат още по-добре съобразени с конкретното положение на земеделците.

Европейските земеделци твърдят, че се изгубват в регламентациите, които все повече се увеличават в течение на годините, и понякога прекарват повече време в попълване на формуляри за получаване на субсидии, отколкото на полето.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.