1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Европейски форум за животните в Стара Загора

Европейски форум за животните в Стара Загора

Мотото на събитието е „Превенцията е по-добра от лечението“

Обучителен симпозиум за практикуващи ветеринарни лекари по хуманно отношение към животните се провежда днес и утре в Тракийския университет в Стара Загора. Основен организатор е Европейската комисия. Събитието има за цел да осигури по-задълбочено разбиране на благополучието на животните, както и върху прилагането на законодателството за хуманно отношение към различните видове животни. Във форума участват лектори от няколко европейски страни.

Главна дирекция „Здраве и потребители“ към Европейската комисия, в партньорство с Федерацията на ветеринарните лекари в Европа, Съюзът на ветеринарните лекари в България, Българската агенция по безопасност на храните и Ветеринарномедицинския факултет към Тракийския университет, Стара Загора провеждат на 25 и 26 март 9-тия регионален симпозиум по хуманно отношение към животните.

Мотото на събитието е „ Превенцията е по-добра от лечението“ Основната пленарна сесия в пърия ден бе на тема - Защо трябва да сме по-загрижени за хуманното отношение към животните?

Подобряване на стратегията за консултиране разясниха пред българските и чуждестранните си колеги проф. Юрий Митев от секция „Здравеопазване на животните“и доц. Красимира Узунова от секция „Хигиена, етология и защита на животните“от Ветеринарния факултет на Тракийския университет.

Сред най-атрактивните презентации бяха тези на Питър Джинман, Председател на Съвета по хуманно отношение към животните, Великобритания, Рафаел Лагенс, зам-председател на Федерацията на ветеринарните лекари в Европа и доц. Красимира Узунова от секция „Хигиена, етология и защита на животните“от Ветеринарния факултет на Тракийския университет. На 26 март участниците ще посетят кравеферма, свинекомплекс, конна база и зоопарка в Стара Загора.

Автор: Велизара Цонева

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.