1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Фонд "Земеделие" има нов заместник-директор по „Прилагане на мерките от ПРСР”

Фонд "Земеделие" има нов заместник-директор по „Прилагане на мерките от ПРСР”

Снимка:

Десислава Тодорова е водещ експерт в Разплащателната агенция

С решение на Управителния съвет на ДФ "Земеделие" Десислава Тодорова бе избрана за заместник-изпълнителен директор с ресор на отговорност "Прилагане на мерките от Програмата за развитие на селските райони".

Тодорова е водещ експерт в Разплащателната агенция със значителен професионален опит по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР). Опитът и познанията й във всички аспекти, свързани с прилагането на различните мерки от програмата, ще дадат възможност за оптимизиране на механизмите и процедурите, съгласно Регламент 1698/2005 г. на Съвета за насърчаване развитието на селските райони и приложимото национално законодателство, се казва още в съобщението.

Десислава Тодорова е завършила английска езикова гимназия, "Стопанско управление" в СУ "Климент Охридски", а след това и магистърска програма по "Икономика и управление на публичния сектор" в същия университет, има и последващи квалификации у нас и в чужбина.

На 8 септември кабинетът направи две промени в аграрния сектор. Зам.-министърът, отговарящ за горския сектор, Георги Костов подаде оставка с мотива, че не може повече да съвместява длъжността с тази на председател на Стопанската академия. Във фонд "Земеделие" за зам.-директор беше назначен Васил Грудев, който ще отговаря за техническия инспекторат.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.