1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Инвестиции, свързани с напояване ще са допустими по подмярка 4.1 от ПРСР

Инвестиции, свързани с напояване ще са допустими по подмярка 4.1 от ПРСР

До дни ще бъде публикувана и проектонаредбата на подмярката

Инвестиции, свързани с напояване, ще са допустими в предстоящия прием на проекти в началото на октомври по подмярка 4.1 „Инвестиции в земеделските стопанства“. Такова е решението на тематична работна група в земеделското министерство, съобщиха от Асоциацията на земеделските производители. До дни ще бъде публикувана и проектонаредбата на подмярката.

Така бенефициенти ще могат да изпратят становище по критериите. Условията, на които трябва да отговорят проектите с напояване обаче ще бъдат тежки по отношение на законите, с които трябва да се съобразят, коментират от Асоциацията на земеделските производители в България.

Инженерни проекти за реконструкция или модернизация например за капково напояване също ще са допустими. Настояване на браншовата организация е, ако инвестицията е от подобен тип, то бенефициентът да не минава процедура по Закона за устройство на територията. Но ако се извършва класически строеж на съоръжения за напояване ще трябва да се мине процедурата по този Закон.

От Асоциацията на земеделските производители са поискали договорите между Фонд „Земеделие“ и бенефициентите да бъдат публични.

Подробности гледайте в новините на телевизия Агро ТВ

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.