1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Изтича срокът за подаване на заявления по Кампанията за директни плащания 2010

Изтича срокът за подаване на заявления по Кампанията за директни плащания 2010

Заявления по Кампания 2010 вече подадени от 90 500 земеделски стопани

Държавен фонд „Земеделие” напомня на земеделските производители, желаещи да кандидатстват за подпомагане по Системата за единно плащане на площ (СЕПП) и схемите за национални доплащания, че срокът за подаване на заявления без санкции за 2010 г. изтича на 15 май. На всеки, който подаде заявление след 15 май до крайната дата - 9 юни, ще му бъде налагана санкция от 1 % за всеки просрочен ден.

Заявления по Кампания 2010 вече подадени от 90 500 земеделски стопани общо по всички схеми за финансово подпомагане. Във връзка с разработената функционалност за зареждане в системата ИСАК на данни от измервания на земеделските парцели с GPS устройства, ДФ „Земеделие” предоставя и възможност на всички стопани, кандидатствали за директни плащания, да получат декларираните от тях данни за блока на земеделското стопанство и обработваните от тях площи в цифров вид. Кандидатите могат да получат данни от всички предходни кампании по директните плащания - 2007, 2008 и 2009 г. Информацията за 2010 година ще бъде достъпна след края на кампанията по прием на заявления за подпомагане, която приключва на 9 юни. Данните за площите ще се предоставят в стандартен формат за географски данни, който може да бъде използван в почти всички приложения на ГИС (географски информационни системи). По този начин земеделските стопани ще разполагат с възможност за контрол и планиране на дейностите в стопанството, съобразно подаденото заявление за директни плащания. Разработената функционалност е част от дейностите на ДФ „Земеделие”, свързани с повишаване на информираността на земеделските производители, кандидатстващи за субсидии.

За да получат информацията, стопаните следва да подадат стандартна бланка на „Заявление за предоставяне на цифрови данни за декларирани площи” до ДФ „Земеделие”, която може да бъде намерена в интернет страницата на Фонда. Освен заявлението, по избор на кандидата трябва да бъде предоставен и носител, върху който да бъдат записани данните. Възможно е информацията да бъде предоставяна и на електронния адрес на земеделските стопани.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.