Кабинетът прие доклад за дейността на междуведомствената работна група във връзка с Европейската зелена сделка

Министерският съвет при доклад във връзка е дейността на междуведомствената работна група за изготвяне на анализ на екологичните и социално-икономически последици, произтичащи от Европейската зелена сделка на ЕК за България, и изготвяне на Национален план за действие за справедлив преход.

В периода 16 април - 16 юли 2020 г. междуведомствената работна група, включваща представители на министерствата и други институции с най-пряко отношение към политиките, засегнати от Европейската зелена сделка, продължи подготовката на анализа на ефектите, които се очаква да произтекат от приемането на предложените от Европейската комисия инициативи и промени в законодателството.

Дейността на работната група беше представена и на проведената на 16 юни 2020 г. първа среща на Консултативния съвет във връзка с Европейската зелена сделка, създаден с Постановление № 86 от 30 април 2020 г. на Министерския съвет.

Ролята на Европейската зелена сделка в развитието на ЕС беше затвърдена и посредством възприемането й като основа на процеса на възстановяване след пандемията от COVID-19.

Работата по развитие и актуализиране на анализа на последиците и плана за действие продължава.

 

 

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина, за да получавате всеки петък най-важната седмична информация.

За още новини – харесайте страницата ни във FACEBOOK.