1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Лозана Василева: Доброто сътрудничество с общините гарантира по-ефективно усвояване на средства по ПРСР

Лозана Василева: Доброто сътрудничество с общините гарантира по-ефективно усвояване на средства по ПРСР

Бюджетът по мярка 7 „Основни услуги и обновяване на селата в селските райони“ през 2018 година е в размер на 100 милиона евро

„Постоянният диалог, публичността и сътрудничеството с общините гарантира по-ефективното усвояване на средства по Програмата за развитие на селските райони“. Това заяви заместник-министърът на земеделието, храните и горите д-р Лозана Василева по повод успешното приключване на информационната кампания по подмярка 7.2 („Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“ от ПРСР 2014-2020 г.) на Министерството на земеделието, храните и горите. С поредица от кръгли маси, управляващият орган, съвместно с Държавен фонд „Земеделие“ даде конкретни насоки на общините за подобреното и ускорено изпълнение на одобрените проекти.

В периода 27 февруари – 12 март 2018 г. срещи бяха организирани в София, Враца, Велико Търново и Стара Загора. На кръглите маси присъстваха представители на 165 общини от селските райони с одобрени 254 проекта по подмярка 7.2.

Д-р Василева представи основните изисквания и условия по обявения втори прием на проектни предложения по подомярката на дейности, свързани с изграждане или реконструкция на уличната мрежа, образователна и спортна инфраструктура, площи за широко обществено ползване и общински сгради с цел подобряване на тяхната енергийна ефективност.

Бюджетът по мярка 7 „Основни услуги и обновяване на селата в селските райони“ през 2018 година е в размер на 100 милиона евро.

Проектите по мярката за първи път се подават електронно през системата ИСУН и приемите ще продължат 120 дни за всяка процедура.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.