1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Министър Найденов участва в церемонията по стартиране на проект на Столична община по ПРСР за залесяване на неземеделски земи

Министър Найденов участва в церемонията по стартиране на проект на Столична община по ПРСР за залесяване на неземеделски земи

Министър Найденов посочи, че амбицията на правителството е да се заменят заменките със залесяване

 

Министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов участва в официалната церемония по стартиране на проект на Столична община по мярка 223 „Първоначално залесяване на неземеделски земи” от Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 г. Министър Найденов посочи, че амбицията на правителството е да се заменят заменките със залесяване. Той допълни, че това не е единственият проект в тази посока и за в бъдеще ще има още такива проекти, за да има повече гори в България.

На церемонията по символично залесяване на дръвчета изпълнителният директор на Държавен фонд „Земеделие”- Разплащателна агенция връчи договор за залесяване на 300 декара неземеделски земи в района на „Кремиковци” на кмета на Столична Община г-жа Йорданка Фандъкова.

Стойността на одобрените разходи по проекта от ДФ „Земеделие” са в размер на 169 722 лв., а общата му стойност е над 300 хил. лв. Проектът на Столична община е част от одобрените през последните две седмици общо 22 нови проекта за залесяване на неземеделски земи и създаване на горски масиви върху общо 600 хектара земя по линия на ПРСР.

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.