1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Министър Василева: Кръговата икономика ще е приоритет в българското председателство на ЕС

Министър Василева: Кръговата икономика ще е приоритет в българското председателство на ЕС

Правителството ще продължи да осигурява стабилна среда, за да може инвеститорите да планират спокойно бизнеса си

Кръговата икономика ще е една от основните теми по време на българското председателство на Европейския съюз. Това каза министърът на околната среда и водите Ивелина Василева при откриването на Технологичния и иновационен център „Технофос“ в Индустриалната зона на Девня. „Правителството ще продължи да осигурява стабилна среда, за да може инвеститорите да планират спокойно бизнеса си и да градят икономика на бъдещето“, увери министърът.

„Инвестицията в Девня е продължение на дългогодишна традиция – регионът е с развита промишленост и химическата индустрия е здраво стъпила тук. Във време, когато все повече се замисляме за ограничените природни ресурси, технологията, която се развива в Центъра напълно съответства към грижата за тях“,  каза в приветствието си министър Василева. Тя пожела успех на технологичния център към завода на „Технофос“ в България, в който са инвестирани над 10 млн. евро в изследователска и развойна дейност.

Министър Василева преряза лентата на Центъра с Мохамед Таким, основател и главен изпълнителен директор на белгийската група „Екофос“.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.