1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Министър Василева oткри младежка Регионална сесия на „Модел на Европейския парламент“

Министър Василева oткри младежка Регионална сесия на „Модел на Европейския парламент“

Младите хора имат добри идеи, енергия, отдаденост и отговорност

„Изпълнена съм с оптимизъм, че бъдещето ни е в ръцете на млади, енергични и способни европейски граждани“. Така министърът на околната среда и водите Ивелина Василева приветства участниците в младежкия форум „Модел на Европейския парламент“ за страните от Централна и Югоизточна Европа. Домакин е Първа английска езикова гимназия в София. Министър Василева откри Регионалната сесия на младежкия форум, в който България участва редовно от 2004 г.

„Модел на Европейския парламент“ е един от най-значимите проекти в Европа, чиято основна цел е да даде възможност на младите европейци да осъзнаят процесите на интеграция, разнообразието на езици и култури, възможностите за развитие в обединена Европа, както и приноса на Европа в световната икономика и политика. Повечето от темите във форума са включени в дневния ред на реалния Европейски парламент – външна политика на ЕС, опазване на околната среда и климатичните промени, трудова заетост и социална политика, граждански права, съдебна система и вътрешна политика. Проектът развива уменията на младите хора да мислят креативно в решаването на важни проблеми за гражданите в Европа и да са съпричастни към всички останали нации.

„Младите хора имат добри идеи, енергия, отдаденост и отговорност. Тази инициатива за дискусия е добра основа за активно участие в създаването на европейските политики. Разчитаме на вас винаги да задавате въпроси, да изисквате отговори и да давате добри решения“, каза в заключение министър Василева и пожела на участниците ползотворна работа.

Тази година в регионалната сесия участие взеха още Австрия, Германия, Унгария, Румъния, Словения, Словакия, Чехия, Македония и Италия.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.