1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. МОСВ изпълнява проект за повишаване квалификацията на служителите си

МОСВ изпълнява проект за повишаване квалификацията на служителите си

Бяха представени целите и дейностите, включени в обхвата му

Министерство на околната среда и водите фокусира вниманието си върху развитието на човешките ресурси чрез изпълнение на проект „Повишаване на професионализма и квалификацията на служителите на МОСВ чрез специализирани обучения“. На състоялата се встъпителна пресконференция Гюлнар Осман, ръководител на проекта, представи  целите и дейностите, включени в обхвата му.

Проектът е финансиран по Оперативна програма „Административен капацитет“, бюджетна линия BG051PO002/14/2.2.-16. Целта е да се подобри качеството на предлаганите услуги за гражданите и бизнеса чрез повишаване на квалификацията на служителите.

В рамките на проекта се предвижда  80 служители от администрацията на МОСВ да преминат обучения по „Основни принципи на европейското законодателство в областта на управлението на отпадъци“,  „Екосистемни услуги – международен опит при прилагане на методи за картиране и определяне на състоянието на екосистемите и предоставяните от тях екосистемни услуги”, „Кадастър и устройствено планиране“ и „Създаване на законови и подзаконови нормативни актове“.

Изпълнението на основните дейности по проекта ще помогне за постигане на стратегическите цели на МОСВ за периода 2014 – 2020 г.,  част от дългосрочната политика на министерството.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.