1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. На 21 февруари 2023 г. ще се проведе семинар за Кампания директни плащания

На 21 февруари 2023 г. ще се проведе семинар за Кампания директни плащания

Събитието се организира от НССЗ в Ловеч

Семинар на тема „Стратегически план за развитие на земеделието и селските райони и предстояща Кампания директни плащания 2023 г.“, организира НССЗ в гр. Ловеч на 21 февруари 2023 г. Събитието ще се проведе в Областна администрация, зала 101.

Лектор ще бъде Светослава Диева, гл. експерт в НССЗ-Ловеч.

В програмата са включени теми, свързани с Наредбата за условията и реда за прилагане на интервенциите под формата на директни плащания, включени в Стратегическия план, за проверките, намаленията на плащанията и реда на административни санкции.

И още:

  • Обвързаност с условията - базови изисквания (т.нар. условност); ДЗЕС, ЗИУ, определения и минимални изисквания.
  • Интервенции под формата на преки плащания – основно подпомагане на доходите за устойчивост, допълнително преразпределително подпомагане на доходите за устойчивост и др.
  • Новата зелена архитектура - схеми за климата, околната среда и хуманното отношение към животните – екосхеми
  • Обвързано с производството подпомагане на доходите
  • Инструменти за управление на риска

 

Ще бъдат представени интервенции за развитие на селските райони, в т.ч. свързани със задължения в областта на околната среда и климата и други задължения в областта на управлението - биологично растениевъдство, биологично пчеларство, подпомагане отглеждането на сортове, устойчиви към климатични условия чрез практики за интегрирано производство, насърчаване намалението на употребата на продукти за растителна защита и торове през контрол в краен продукт и други; инвестиционни интервенции, стартова помощ за установяване на млади земеделски стопани в селското стопанство, подпомагане на много малки земеделски стопанства и др.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.