1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Над 4.3 млн. лева са преведени за инвестиции в сектор Рибарство

Над 4.3 млн. лева са преведени за инвестиции в сектор Рибарство

Финансирани са проекти по три мерки от ОПРСР

Държавен фонд „Земеделие“-Разплащателна агенция изплати 4 347 145 лева за проекти по три инвестиционни мерки от Оперативната програма за развитие на сектор „Рибарство” (ОПРСР).

По мярка 2.1 „Производствени инвестиции в аквакултурата” бяха преведени 2 562 171 лева за реализацията на два проекта. Със средства от ОПРСР по мярката е изградена ферма за култивиране на змиорки в Лом и рибовъдно стопанство за отглеждане на риба в язовир „Княжево”.

Разплащателната агенция изплати финансова помощ в размер на 1 665 331 лв. и по два проекта, реализирани по мярка 2.6. „Инвестиции в преработка и маркетинг на продукти от риболов и аквакултура”. Субсидиите са за дейности по изграждането на рибна база на територията на село Ряхово, област Русе, както и на предприятие за преработка на риба в град Брезово, област Пловдив.

Одобрената субсидия по двете мерки е до 60% от размера на одобрената инвестиция, от които 75% са европейски средства, а 25% - национално доплащане от държавния бюджет.

Държавен фонд „Земеделие“-РА извърши окончателно плащане на стойност 119 642 лв. и по мярка 3.5. „Пилотни проекти” от ОПРС за проект за размножаване на езерен рак при разработени биотехнологични параметри за органично аквапроизводство.  Мярката е инвестиционна и се финансирана от Европейския фонд за „Рибарство” (ЕФР). Одобрената субсидия е до 100% от целия размер на одобрената инвестиция, от които 75% са европейски средства и 25% - национално доплащане.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.