1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Нов заместник-директор в Държавен фонд „Земеделие”

Нов заместник-директор в Държавен фонд „Земеделие”

Васил Грудев ще отговаря за ресор "Технически инспекторат"

Държавен фонд „Земеделие” е с нов заместник-директор. Васил Грудев е назначен като заместник-изпълнителен директор с ресор „Технически инспекторат”. С решение на Управителния съвет на фонда броят на зам.-директорите бе увеличен от трима на четирима. Разширяването на ръководния екип е обусловено от желанието за подобряване организацията на институцията и оптимизиране на дейността й.

Служителите на „Технически инспекторат” извършват проверките на място преди изплащането на финансова помощ по всички мерки и схеми, които се прилагат от ДФЗ. Те са разпределени в 11 регионални технически инспектората и правят над 25 000 инспекции годишно. На централно ниво се изготвя методологията, по която се правят самите инспекции, и стриктно се съблюдава тяхната коректност чрез извършването на допълнителни, контролни проверки.

Васил Грудев е роден на 5 май 1980 г. Завършва право в Юридическия факултет на университета „Franche-Comté” в Безансон, Франция, през 2003, а година по-късно – и магистратура по административно право в същото висше училище. През 2005 г. става доктор и асистент към Юридическия факултет на университета „Robert Schuman” в Страсбург, Франция. Владее отлично френски и английски език.

Грудев започва трудовия си стаж в изграждащата се през 2006 г. Разплащателна агенция в ДФ „Земеделие” и изкачва всички нива на институционалната йерархия. През 2008 г. е назначен за главен експерт в отдел „Технически инспекторат”, а през 2009 г. оглавява отдела.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.