1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. НССЗ е направила 10 000 консултации за кандидатстване по подмярка 6.3

НССЗ е направила 10 000 консултации за кандидатстване по подмярка 6.3

В края на месец август се очаква да бъде отворен и приемът по мярка 7.2

Националната служба за съвети в земеделието (НССЗ) е направила близо 10 000 консултации за кандидатстване по подмярка 6.3 „Стартова помощ за развитието на малки стопанства“ от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г. Това съобщи министърът на земеделието и храните Десислава Танева по време на бизнес форум в град Бургас.  Тя подчерта, че от днес стартира приемът на заявленията за подпомагане по подмярката.

 
„Очакваме НССЗ да изготви над 2 000 проектни предложения по тази мярка. Надявам се това да помогне на малките стопанства да станат пазарно ориентирани, тъй като интересът е огромен”, каза още Танева. Тя допълни, че приемът по подмярка 6.3  ще бъде затворен на 12 август. Десислава Танева посочи, че най-очакван е вторият прием на мярка 4.1 „Инвестиции в земеделски стопанства”. „До края на юли очакваме приключване на комуникацията с Европейската комисия  относно втората нотификация по ПРСР. До момента сме получили подкрепа за всички промени”, обясни още тя.

В Бургас министърът на земеделието и храните заяви, че в края на месец август се очаква да  бъде отворен и приемът по мярка 7.2 „ Основни услуги за населението и икономиката в селските райони” . Министър Танева апелира да се реализират проекти с устойчиви бизнес намерения, а не само заради евросубсидии.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.